Київ

Поліція вирахувала росіянина, який розстріляв волонтера під час окупації Київщини

616 0
Чоловік не мав зброї та не брав участі у воєнному конфлікті

Слідчі Нацполіції встановили особу російського військового, який підозрюється у розстрілі  49-річного чоловіка, який розвозив сусідам по селу їжу та іншу гуманітарну допомогу від місцевої церкви під час окупації Київщини. Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Тіло цивільного чоловіка знайшли майже через пів року під час планового обстеження каналізації комунальною службою.

У березні 2022 року по його авто "Пежо 308" випустили не менше 21 кулі з автомата, коли він проїжджав повз російський блокпост.

Судово-медична експертиза встановила, що потерпілий отримав кульове поранення лівого плечового суглоба та осколкове поранення правого колінного суглоба з багатоуламковими переломами, однак залишався живим.

«Чоловіка примусово витягли з автомобіля і намагалися провести допит, проте через поранення він був не в змозі відповідати на запитання. Не отримавши від жертви відповідей, окупанти розстріляли його та викинули тіло в каналізаційний колодязь на узбіччі 37-км автодороги "Київ-Житомир" поблизу села Бузова», — йдеться в повідомленні

Подробиці та обставини події з'ясували завдяки показам доньки загиблого та бучанським бійцям ТрО, які під час окупації вели фото- та відеофіксацію дій росіян.

Слідчі Нацполіції встановили особу підозрюваного — це 27-річний військовослужбовець РФ, старший навідник 2 гаубичної самохідно-артилерійського взводу 5 окремої танкової бригади військової частини №46108 з місцем дислокації м. Улан-Уде в республіці Бурятія.

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора йому повідомили заочну підозру в порушенні законів та звичаїв війни за ч. 2 ст. 438 ККУ. Санкція статті передбачає ув'язнення від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!