Поліція затримала водія вантажівки, що викинув ртутні лампи біля Львова

2784 2
Проти 52-річного чоловіка відкрили кримінальне провадження.
Фото: Дослідники Львова

Фото: Дослідники Львова

Поліція затримала водія вантажівки Iveco, який викинув у Зимній Воді ртутні лампи. Про це повідомили у поліції Львівщини.

Проти 52-річного водія відкрили кримінальне провадження. Зазначається, що він є мешканцем Пустомитівського району. Якщо його вину доведуть, то чоловікові загрожує штраф до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади.

Нагадаємо, 14 лютого у ліслсмузі біл Зимної Води виявили звалище ртутних ламп, які є шкідливими для довкілля.

Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова, якщо ви знайшли на вулиці ртутні лампи, насамперед треба звернути увагу, чи вони не пошкодженні. Якщо вони розбиті –треба терміново викликати МНС і не перебувати поряд через небезпечні випари.

Нерозбиті лампи також кращесамостійно не чіпати й не перевозити, а краще звернутися до місцевих комунальників, які мають визначений перелік заходів та місце утилізації. На спецзаводі для утилізації ртутних ламп їх розбирають на частини.

За її словами, часто лампи викидають за межами міста й часто це є люди, які цілком ліцензійно збирають лампи та батарейки на переробку. Потім же лампи утилізують за кошти місцевих бюджетів.


Читайте також:
4 Березня, 2020 11:16
Ігор Чому не відомо про фірму, з якої ці лампи вивезли.
17 Лютого, 2020 09:33
! Рагулі--самі себе труять. А поза роботою послухаєш такого--одна святість, принциповий показний патріотизм, лобне биття поклонів, повчальне сра-кодуп -ство, лицемірство ітд.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!