Половина біженців, які живуть на Львівщині, не планують повертатися

2412 0
Переселенців з Криму, а таких на Львівщині сьогодні 2,5 тисячі, уже варто сприймати як населення області, оскільки вони навряд чи залишать нове місце проживання.

Про це у прямому ефіру проекту «Телеміст єдності: Схід – Захід» між Львовом та Дніпропетровськом на телеканалі ZIK заявила заступник директора департаменту соціального захисту ЛОДА Оксана Яковець.

«Зараз на Львівщині перебуває близько 4,5 тисяч переселенців зі Сходу і Криму, – повідомила Оксана Яковець. – Співвідношення – приблизно 50% на 50%. Кримчани, які хотіли повернутися на півострів, уже повернулися туди. А ті, хто залишився, уже нікуди і не поїдуть».

Натомість переселенці зі Сходу ще не визначилися зі своїм майбутнім місцем проживання: хтось налаштований довше пожити на Львівщині, хтось хоче повернутися додому одразу після припинення АТО.

Щодо неприємних ситуацій, коли переселенці відзначаються не вельми адекватною поведінкою на Львівщині, то, за словами Оксани Яковець, таких насправді не багато.

«Здебільшого, у Львів, на Львівщину переселяються люди, які знають, куди їдуть, – розповіла переселенка зі Сходу Галина Олійникова. – Але ми таки маємо різницю в ментальності, культурі, котрої подекуди не вистачає. Я ж знаю більше не так про неадекватну поведінку, а про здивування мешканців сходу від того, як насправді «західники» прийняли їх у себе вдома. Річ у тім, що за соцопитуваннями, лише 1% донеччан був у Львові чи на Західній Україні»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!