Польща хоче спростити прикордонний рух з Україною

3264 0
Варшава хоче розширити зону Місцевого прикордонного руху (МПР) з Україною на три населенні пункти у Волинській та один – у Львівській області.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

Планується розширити зони руху на три населенні пункти: Гевин, Орані і Руснів у Волинській області і Тисовець - у Львівській області. Для пришвидшення видачі дозволів на перетин кордону в рамках МПР пропонується також створити зовнішні пункти прийому заяв в українських містах, де немає польських консульств.

Також пропонується скасувати необхідність медичного страхування, збільшити час одноразового перебування у прикордонній зоні до 90 днів і звільнити від консульського збору в розмірі 20 євро за видачу другого і подальших дозволів на перетин кордону в рамках МПР.

Про це в Сеймі, представляючи міжурядовий проект закону про зміни у функціонуванні МПР, заявив депутат Мирон Сич. На сьогодні Польща видала громадянам України 300 тис. дозволів на перетин кордону в рамках руху.

За інформацією: Укрінформ.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!