Польща хоче провести розкопки на території двох районів Львова

2735 0
Шукатимуть останки військових, загиблих у 1939 році.
фото: Рятувальна археологічна служба

фото: Рятувальна археологічна служба

Інститут Національної пам’яті Польщі планує у листопаді розпочати розкопки у Львові – в мікрорайонах Збоїща і Голоско. Про це повідомила віцедиректорка Бюро пошуків та ідентифікації ІНП Польщі Анна Шельонґ, передає Польське радіо.

Читайте також: Площу Ринок спланували не поляки. Як у Львові археологи розвінчують міфи

Археологи і антропологи з Польщі працюватимуть у місцях поховання солдатів Війська польського, які загинули у вересні 1939 року.

Як зазначає голова Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський, українська сторона дала згоду на роботи.

«На Голосках є могила, виявлена у попередні роки працівниками колишньої Ради охорони пам’яті, боротьби і мучеництва. Там є могили приблизно 120 солдатів, які потрібно ексгумувати, однак проводити ці роботи цього року, у зв’язку із їхніми обсягами та осінньо-зимовими умовами, вже надто пізно. Натомість ще у листопаді ми хочемо провести оглядові роботи у Збоїщах, що полягатимуть у розміщенні та демаркації меж могил, де також поховані солдати вересня 1939 року», – каже Анна Шельонґ.

Читайте також: Археологи звершили розкопки на вулиці Корнякта. Що знайшли

Роботи планують розпочати найближчими тижнями.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!