Польща і Чехія закриють повітряний простір для авіаліній Росії

1101 0
Очікується, що подібні обмеження запровадять і інші держави.
Photo by George Cerny on Unsplash

Photo by George Cerny on Unsplash

Уже незабаром Польща закриє свій повітряний простір для російських літаків. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

«Я розпорядився підготувати постанову Ради міністрів, яка призведе до закриття повітряного простору для російських авіакомпаній», – зазначає прем’єр.

Слідом за Польщею про закриття повітряного простору з Росією заговорили в Чехії. Про це, зокрема, заявив прем'єр Чехії Петр Фіала.

Читайте також: Польща на кордоні відкриває пункти прийому біженців з України

«Міністр транспорту перебуває в контакті з міністром транспорту Польщі. У нас однакові наміри, ми просто хочемо точно узгодити спосіб, темпи, тому що тоді це буде справді ефективно. Але ми готові це зробити, навіть якщо жодна інша країна цього не зробить, справа тільки в мирі», – цитує його видання Denikn.

Нагадаємо, вперше про закриття повітряного простору для росіян заговорили у Британії. 24 лютого у новий пакет санкцій потрапив «Аерофлот». Подібний крок можливий і від ЄС. Очікується, що подібні обмеження запровадять і інші держави; можливе схвалення таких санкцій усім Євросоюзом.  

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!