Польща і Україна збільшують пропускну спроможність пункту пропуску «Краковець-Корчова»

1442 0
Роботи з обох сторін кордону розпочинають уже сьогодні, а нові павільйони на пунктах пропуску створять упродовж найближчих тижнів.
ФОТО: ТАРАС БАБЕНЧУК

ФОТО: ТАРАС БАБЕНЧУК

Україна та Польща в межах проєкту «Відкритий кордон» домовилися збільшити пропускну спроможність на ПП «Краковець-Корчова» щонайменше на 50%. Відповідні домовленості досягнули під час міжурядових консультацій, які відбулися у цьому пункті пропуску. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

«Наші пріоритети на цьому шляху  реконструкція наявних та побудова нових пунктів пропуску, включно з під’їзними дорогами до них, а також запровадження спільного контролю. Розраховуємо, що збільшення пропускної спроможності пропуску «Краковець-Корчова» розвантажить інші пункти пропуску польсько-українського кордону», – каже міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: Україна та Польща домовились спростити перетин кордону між країнами

За його словами, роботи з обох сторін кордону розпочинаються уже сьогодні, а нові павільйони на пунктах пропуску створять упродовж найближчих тижнів.

Домовленості передбачають:

  • Польща створює інфраструктуру, яка дозволять збільшити кількість смуг руху для вантажівок до 11;
  • Польща надає українським прикордонникам контейнерний модуль для створення і запуску нового пункту пропуску;
  • забезпечення польською та українськими сторонами необхідної кількості прикордонників та митників.

 

Читайте також: На Львівщині розпочнуть будівництво пішого переходу на кордоні з Польщею

Окрім цього, у межах проєкту «Відкритий кордон» планють повністю побудувати нові та модернізувати наявні пункти пропуску на західних кордонах.

Нагадаємо, у пункті пропуску «Рава-Руська» на кордоні з Польщею цього року розпочнуть будівництво сучасного європейського пішого переходу. Проєкт фінансується в рамках міжурядової угоди за польські кредитні кошти. Його вартість — 1,5 млн євро. Завершити будівництво планують впродовж 7-8 місяців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!