Польща побудує паркан з колючим дротом на кордоні з росією

2572 0
Загородження складатиметься з трьох рядів колючого дроту
Фото: ЄП

Фото: ЄП

Польща розпочинає будівництво стіни на кордоні з росією через загрозу потоку мігрантів із Близького Сходу та Північної Африки.

Джерело: Polskie Radio 

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що стіну висотою 2,5 метри та шириною 3 метри збудують на кордоні з Калінінградською областю. Паркан обладнають засобами електронного стеження. Загородження складатиметься з трьох рядів колючого дроту. Подібну огорожу Польща вже збудувала на кордоні з білоруссю. 

Читайте також: Польща створить нове угруповання для посилення захисту кордону

За словами міністра, в Калінінградській області росії збільшили рейси із Близького Сходу та Північної Африки, що може свідчити про підготовку до повторного міграційного тиску.

«Ми використовуємо торішній досвід. Немає сумніву, що ця тимчасова стіна захистила польсько-білоруський кордон, запобігла гібридній атаці з білоруської території або значно уповільнила цю атаку», – сказав він.

Нагадаємо, 25 серпня 2021 року Польща розпочала будівництво стіни на кордоні з білоруссю. Відповідне рішення було спровоковане міграційною кризою. Довжина стіни складає 186 км.  2 жовтня Польща повністю завершила будівництво стіни. Роботи завершились зведенням захисного бар'єру. 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!