Польща розблокує транзит українського зерна до країн ЄС

776 0
Транзит розблокують у ніч із четверга, 20 квітня на пʼятницю, 21 квітня.
ФОТО: REUTERS/DADO RUVIC

ФОТО: REUTERS/DADO RUVIC

Україна й Польща під час переговорів 18 квітня досягли порозуміння щодо питань транзиту української сільгосппродукції зерна польською територією після того, як Варшава припинила його разом із забороною на імпорт. Транзит розблокують у ніч із четверга, 20 квітня на пʼятницю, 21 квітня. Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко за підсумками перемовин, які відбулись у Варшаві.

«Ми ставимось до проблем, які виникли у польських колег, з такою самою увагою, як і Польща ставиться до наших проблем. Тому ми маємо оперативно і конструктивно реагувати на цю кризову ситуацію», – сказала вона. 

Читайте також: Польща заборонила імпорт зерна і ще деяких продуктів з України. Яка причина

За її словами, наразі український уряд очікує офіційної відповіді від польської сторони щодо технічних аспектів транспортування продукції територією Польщі.

Нагадаємо, наприкінці березня з ініціативи польської сторони Польща, Угорщина, Румунія, Болгарія та Словаччина звернулися до ЄК зі спільним листом, вимагаючи відреагувати на проблеми через експорт українського зерна. Нещодавно Польща, Угорщина та Словаччина заборонили імпорт українських сільгосптоварів, у Румунії лунають заклики до цього. При цьому Варшава спочатку заборонила не лише імпорт, а й транзит сільгосппрродукції з України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!