Польща скасувала обов'язкову самоізоляцію для іноземців, які мають негативний тест на Covid-19

2165 0
Нове розпорядження набрало чинності учора, 23 січня.
Фото:unsplash

Фото:unsplash

Після перетину кордону із Польщею іноземцям більше не потрібно проходити обов'язковий карантин, але потрібно мати негативний тест на коронавірус. Про це повідомляє Уніан із посиланням на Dziennik Ustaw, де опубліковано відповідне розпорядження. У документі також перелічено ситуацій, коли людина звільняється від карантину.

Читайте також: Кіпр відкриває кордони. Чи зможуть цим скористатися українці

«Людина, яка має негативний результат тесту на COVID-19, результат якого був отриманий не пізніше, ніж за 48 годин до моменту перетину кордону, звільняється від проходження карантину (самоізоляції)», – йдеться в документі.

Документ з тестом на коронавірус повинен бути польською або англійською мовами. При цьому не вказано, яким повинен бути тест: ПЛР чи на антитіла.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Новий пункт, що звільняє від проходження карантину при наявності тесту, поширюється як на перетин зовнішнього кордону Шенгенської зони (наприклад, Україна – Польща), так і внутрішнього (наприклад, Польща – Німеччина). Розпорядження набрало чинності від учора, 23 січня.

Нагадаємо, МОЗ України оновило перелік країн «червоної» і «зеленої» зон із урахуванням показників кількості активних випадків коронавірусу на 100 тисяч населення. Так, у списку країн, які не рекомендують відвідувати, опинилися 68. Серед них: Чехія, Словенія, Ізраїль, Велика Британія, Монако, Швеція, Чорногорія, США, Грузія, Словаччина, Польща, Білорусь, Румунія, Росія, Угорщина, Чехія тощо.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!