Польща запроваджує санітарний контроль на кордоні з Україною

10633 1
Такий контроль вже запровадили на кордоні з Німеччиною і Чехією.
фото: image.112.ua

фото: image.112.ua

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський заявив про запровадження Польщею санітарного контролю на усіх кордонах із сусідами, зокрема і з Україною. Про це повідомляє Укрінформ.

Наразі санітарний контроль запроваджено у чотирьох пунктах пропуску на кордоні з Німеччиною і в одному – на межі з Чехією. Але вже сьогодні такий контроль мають впровадити на кордонах з Україною, Білоруссю і Росією.

Читайте також: Італія запроваджує карантин на всій території країни через коронавірус

Санітарно-епідеміологічний контроль здійснюватиметься цілодобово в усіх автобусах, мініавтобусах, усіх транспортних засобах, що перевозять значну кількість людей.

У межах контролю усім пасажирам та водію вимірюватимуть температуру, перевірятимуть карту подорожуючого, що кожний має заповнити польською або англійською мовами. У разі підозри на зараження коронавірусом транспортний засіб, в якому подорожувала особа, відокремлять від інших автомобілів.

За даними польського уряду, зовнішній кордон ЄС з Україною, Білоруссю та Росією щодня перетинає близько 140 тис. людей.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Додамо, у Польщі підтверджено 16 випадків зараження коронавірусом, одна людина перебуває у важкому стані. В Україні наразі підтверджено один випадок зараження коронавірусом.


Читайте також:
10 Березня, 2020 19:27
Яна Що таке"карта подорожуючого"?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!