Польща змінює правила в'їзду для іноземців. Оновлено

8261 0
Електронна карта потрібна лише тим іноземцям, які при переїзді користуються літаком.
Фото: Перший

Фото: Перший

Для іноземців, зокрема і українців, які прямують до Польщі літаком, почали діяти деякі зміни при перетині кордону. Кожен, хто приїжджає в країну, має заповнити карту Traveler Location Card, тобто карту місцеперебування мандрівника, в електронному вигляді (eKLP). Про це повідомляє інформаційний портал Польщі.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Знайти її можна за посиланням та додати таку інформацію, як:

  • країна, звідки почалося подорож,
  • номер рейсу,
  • дата прибуття,
  • ім'я та прізвище,
  • Номер PESEL або документ, що засвідчує особу (ID-карта або паспорт),
  • контактні дані (номер телефону, адреса електронної пошти),
  • адреси всіх місць, де турист збирається зупинитися в Польщі протягом перших 14 днів перебування (наприклад, готель, сімейний будинок, курорт),
  • інформацію про довідку, де зазначено чи одужав подорожуючий або повністю вакцинований, або чи є у нього негативний результат ПЛР на коронавірус SARS-Cov-2.

 

Після заповнення людина отримає підтвердження про заповнення eKLP на адресу електронної пошти, вказану в формах. Її можна роздрукувати або показати співробітникам аеропорту на мобільному пристрої.

Читайте також: Попит в Європі буде тільки зростати або Чи зможуть українські заробітчани повернутися за кордон

Додамо, що карта потрібна лише тим іноземцям, які при переїзді користуються літаком. Її надсилають до Державної санітарної інспекції. Це стандарний міжнародний документ, який запроваджують на випадок епідемічного ризику.

Нагадаємо, що на кордоні з Польщею українських заробітчан щеплюватимуть від коронавірусу однодозовою вакциною Jonhson & Johnson. Детальніше про це читайте у новині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!