Перекрили залізницю та висипали зерно. Польські фермери масово протестують і блокують кордон з Україною

959 0
Одна з ключових вимог протестувальників – запровадити обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України.
ФОТО З X MICHAŁ DOBROŁOWICZ

ФОТО З X MICHAŁ DOBROŁOWICZ

Польські аграрії розпочали акції протесту по всій території країни: вони блокують дороги і пункти пропуску на кордоні з Україною. Про це повідомила Європейська правда.

Протести проходять у десятках місць по всій території Польщі − фермери виїхали на акцію зі своєю технікою і рухаються колонами уздовж доріг або перекривають їх. Подекуди до них приєдналися мисливці.  Учасники протестів анонсували, що перекриють усі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Також вранці 20 лютого польські фермери посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Протестувальники перекрили залізницю. А крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії, передає Суспільне.

«Це реакція на наплив збіжжя з України. Це дуже погано. Люди в розпачі і не можуть стриматись. Ніхто цього не контролює: ні польська влада, ні українська», – каже Суспільному співорганізатор протесту польських фермерів Роман Кондрув.

За його словами, протестувальники висипають збіжжя «через емоції».

Також відомо, що заблокований КПП «Ягодин – Дорогуськ». За словами фермерів, вони не пропустять у напрямку України жодної вантажівки до 18 години. Повідомляється, що до них мають приєднатися фермери з ще кількох європейських країн. Одна з ключових вимог протестувальників – запровадити обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розкритикував кризову ситуацію із блокуванням польськими фермерами кордону, заявивши, що це політична сиуацію. 

Нагадаємо, що 9 лютого о 10:00 польські фермери почали блокування руху на пунктах пропуску «Ягодин», «Рава-Руська» та «Шегині».

Згодом, 12 лютого, вони відновили блокування вантажівок на напрямку пунктів пропуску «Медика – Шегині». За даними прикордонників, фермери пропускатимуть по одній вантажівці в годину. Протестне блокування не стосуватиметься легкових автотранспортних засобів та автобусів. Мер Львова Андрій Садовий вважає, що вони є провокаторами з проросійськими настановами.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!