Поляки хочуть продовжити залізничну колію від Любліна до Львова

3884 0
Польща планує модернізувати колію на відрізку Люблін-Замостя та пропонує продовжити цю колію до Львова через Томашів і Хребенне.
фото: alex-shutyuk.livejournal.com

фото: alex-shutyuk.livejournal.com

Про потенційні напрямки співпраці, зокрема реалізацію спільних проектів у рамках Програми Польща-Білорусь-Україна, йшлося на зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки та керуючого справами облради Валентина Харлова із Маршалком Люблінського Воєводства Республіки Польща Славоміром Сосновскі у п’ятницю, 18-го листопада. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

«Наші регіони є хорошими партнерами, і вартувало би налагодити краще комунікаційне і транспортне сполучення між Львівщиною та Люблінським воєводством. Зі свого боку звертаємо увагу на залізничне сполучення, – наголосив Славомір Сосновскі. – Ми зокрема, маємо намір модернізувати колію на відрізку Люблін-Замостя. Також вважаємо, що варто було б у рамках Програми реалізувати проект, що передбачатиме продовження цієї колії до Львова через Томашів і Хребенне».

Читайте також: Колія для вантажів та логістичний хаб. Перемишль та Львівщина домовляються про співпрацю

Олег Синютка додав, що незабаром у Львові відбудеться спільне виїзне засідання Комітету Верховної Ради України та Комісії з питань інфраструктури Сейму Польщі. «Під час засідання його учасники планують обговорити питання спільної прикордонної інфраструктури та транспортного сполучення, – розповів Олег Синютка. – Я розповім і про вашу пропозицію».  

Нагадаємо, у березні представники країн Європи підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpatia («Карпатський шлях»). У майбутньому нова траса з'єднає північ та південь Європи. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України, зокрема і до Львова. 

Опублікувала Юлія Сабадишина

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!