Поляки на місяць планують заблокувати кордон

672 0
Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березня.
УМОВНЕ ФОТО

УМОВНЕ ФОТО

Польські фермери планують розпочати страйк у окремих пунктах пропуску на польсько-українському кордоні вранці 9 лютого. Про це повідомила Державна митна служба України.

Блокування пункту пропуску «Дорогуськ – Ягодин» має розпочатися у п'ятницю, 9 лютого, об 11:00. Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березня. 

Читайте також: Репортаж із заблокованого кордону 

Відомо, що протестувальники пропускатимуть всі автобуси та по одному вантажному транспортному засобу в обох напрямках протягом години. Також буде здійснюватися безперешкодний пропуск гуманітарної допомоги та цистерн з паливом на вʼїзд в Україну.

Щодо інших пунктів пропуску на кордоні з Польщею, інформація зʼясовується. Митники зазначають, що для цього вже заплановані зустрічі з представниками польської адміністрації.

«Після отримання офіційного підтвердження блокування польсько-українського кордону додатково поінформуємо про ситуацію у пунктах пропуску», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Єврокомісія офіційно запропонувала ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС, водночас включивши туди запобіжники для агропродукції, чого вимагали декілька країн-членів.

Раніше стало відомо, що польські перевізники, які з листопада блокують кордон Україною, досягли угоди з урядом Польщі про «певні умови» і припинили свій протест. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!