Помер актор львівського Першого театру Сергій Кустов

1359 0
Народний артист України помер у віці 77 років.
Фото: Перший театр

Фото: Перший театр

Сьогодні, 3 грудня, у віці 77 років помер народний артист України та актор львівського Першого академічного театру для дітей та юнацтва Сергій Кустов. Про це повідомили на сторінці театру у Facebook.  

«Сергій Павлович присвятив нашому театру 55 років свого життя, за цей час зіграв понад 100 ролей, серед яких найвизначнішими були ролі Гамлета, Голохвастова у виставі  «За двома зайцями», Робін Гуда та Лукаша у  «Лісовій пісні». Співпрацював з такими видатними режисерами як Сергій Данченко, Ада Куниця, Володимир Опанасенко, Володимир Скляренко, Мирон Лукавецький, Сергій Проскурня, Алла Бабенко, Олексій Кравчук та інші», – йдеться у повідомленні. 

Про дату та час похорону повідомлять згодом. 

Довідка:   

Сергій Кустов –  український актор театру і кіно, актор Першого українського театру для дітей та юнацтва з 1968 року, Народний артист України. Актор Перший український театр для дітей та юнацтва) у Львові. 

У кіно знімався з 1965 року. Першою акторською роботою стала роль Ілька у фільмі Івана Миколайчука «Бур'ян». Зйомки фільму проходили з 1965 по 1966 рік у м. Батурині Чернігівської області, в тому числі на руїнах колишнього палацу Разумовських. З фільмів, у яких знявся актор, найвідомішим широкому колу глядачів став телевізійний музичний серіал «д'Артаньян і три мушкетери» (1979 р.) де він зіграв одного з королівських мушкетерів роти де Тревіля.

Нагадаємо, що на 92-му році життя помер заслужений професор Львівського національного університету імені Івана Франка Микола Крикун.

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!