Помер львівський політик та підприємець Лев Підлісецький

25978 0
Тривалий час він боровся з онконедугою.

Після тривалого лікування помер президент Львівського туристичного альянсу, засновник компанії «Чудо Тур», випускник Львівської бізнес-школи УКУ і політик Лев Підлісецький. Про це сьогодні вранці, 10 серпня, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

У травні йому виповнилося 44 роки. Він тривалий час боровся з онкозахворюванням.

Додамо, що компанія «Чудо Тур» Лева Підлісецького у Львові з’явилась взимку 2009-го. Регулярні екскурсії на «Чудо бусі» і «Чудо поїзді» стали популярними одразу. Десятки тисяч туристів довідувались про Львів вісьмома мовами. Тоді він розповідав Tvoemisto.tv, як пандемія змінила підходи до бізнесу та чому вкладати в туризм – розумна стратегія.

Для довідки

Лев  Підлісецький народився 29 травня 1977 році Львові. Він – український політик, підприємець. Народний депутат України 8-го скликання, член парламентської фракції «Об'єднання «Самопоміч». Член наглядової ради «Укренерго».

Батько – відомий львівський лікар Теофіл Миронович Підлісецький. Мати – Анізія Маркіянівна, науковий співробітник Львівської політехніки.

У 1991 році вступив у Львівський фізико-математичний ліцей. У 1994-1999 рр. навчався у ДУ «Львівська політехніка» та отримав диплом спеціаліста з відзнакою за фахом «Фінанси». У 1997 році проходив навчання в Університеті м. Ковентрі (Велика Британія) на факультеті міжнародних навчань та права. За час навчання в університеті здобував 3-тє (1997 р.) та 5-те (1998 р.) місця на Всеукраїнській олімпіаді з фінансів.

У травні 2001 року призначений директором з економіки та фінансів ВАТ «Галенергобудпром», що у м. Стрий (завод з виробництва металевих залізобетонних конструкцій з кількістю працівників до 400 осіб). З травня 2003 року на посаді генерального директора/голови правління ВАТ «Галенергобудпром». З липня 2006 року голова правління/генеральний директор ВАТ «Південьзахіделектромережбуд»/ПАТ «Південьзахіделектромережбуд».

У 2009 році ініціював та запровадив у Львові перші в Україні регулярні екскурсійні тури на так званому «Безрейковому поїзді», а згодом ще й на «Чудо бусі». Так, створили туристичну компанію «Чудо Тур» яка пропагує внутрішній туризм по Україні. Був ініціатором створення та президентом Львівського туристичного Альянсу у 2013 році.

У 2014 році обраний народним депутатом України 8-го скликання. Закінчив навчання на програмі MBA Львівської бізнес-школи УКУ. У нього залишилася дружина та чотири доньки.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!