Помер поет Іван Драч

2082 0
Цього року йому мало виповнитись 82 роки.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Уранці 19 червня у помер український поет та державний діяч Іван Драч. Про це повідомляє Hromadske.ua з посиланням на голову Спілки письменників України Михайла Сидоржевського.

За його словами, Іван Драч помер у Феофанії та останнім часом багато хворів. Поет заповідав його поховати його у рідному селі Теліженці поруч з могилою сина Максима. Цього року поету мало виповнитись 82 роки.

Довідка

Іван Драч народився 17 жовтня 1936 року у с. Теліжинці, що на Київщині. У роки навчання працював у редакції газети «Літературна Україна». Як поет він дебютував у 1961 році, коли київська «Літературна газета» опублікувала його поему-трагедію «Ніж у сонці». З 1962 року був членом Спілки письменників України. За збірку «Корінь і крона» отримав літературну премію імені Тараса Шевченка.

У 80-х роках поет почав активно займатися громадською та політичною діяльністю. Зокрема у 1989 році очолив «Народний рух України за перебудову». Через рік Іван Драч став народним депутатом України, а у 2002 році став членом парлпменту.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!