Помер професор Франкового університету Леонтій Войтович

3235 0
Йому був 71 рік.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 7 лютого, помер видатний український історик Леонтій Войтович. Йому був 71 рік. Про це повідомив міський голова Миколаєва Андрій Щебель.

«Професор, доктор історичних наук, активний громадський діяч, автор багатьох видань… За багаторічну історико-краєзнавчу діяльність пан Леонтій зробив надзвичайно великий внесок в розвиток нашого краю», – зазначив він.

Для довідки

Леонтій Вікторович Войтович країнський історик, генеалог, медієвіст, доктор історичних наук.  Старший науковий співробітник відділу історії середніх віків Інституту українознавства імені Івана Крип'якевича НАН України; завідувач кафедри історії середніх віків і візантиністики Львівського національного університету імені Івана Франка. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Історичними дослідженнями почав займатися з 1981 році під керівництвом доктора історичних наук Ярослава Ісаєвича. У 1994 році захистив кандидатську дисертацію «Удільні князівства Рюриковичів і Гедиміновичів у 12-16 століттях». У 2001 році захистив докторську дисертацію «Князівські династії Східної Європи (кінець 9 — початок 16 століття): склад, суспільна і політична роль».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!