Помер професор Львівського університету

3724 0
Петро Рабінович помер у віці 87 років.
Петро Рабінович / фото з відкритих джерел

Петро Рабінович / фото з відкритих джерел

У Львові помер професор юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Петро Рабінович. Про це повідомив суддя Верховного Суду, колишній студент Петра Рабіновича Дмитро Гудима.

«Відійшов у вічність мій науковий вчитель – доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України, професор кафедри теорії та філософії права юридичного факультету, заслужений професор Львівського національного університету імені Івана Франка Петро Мойсейович Рабінович (1936 – 2023)», – йдеться у повідомленні.

Для довідки

Петро Рабінович пропрацював у ЛНУ імені Івана Франка понад 50 років. Він був асистентом, доцентом, а потім професором кафедри теорії та історії держави і права. Був членом Академії правових наук України. Він опублікував понад 940 наукових праць, зокрема, 30 монографій та 25 навчальних посібників. Останні роки своєї наукової діяльності займався темою прав людини. Він двічі став лауреатом премії імені Ярослава Мудрого, присуджуваної Національною юридичною академією України і президією Академії правових наук України (2004, 2011 рр.).

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!