Помер відомий львівський іконописець Остап Лозинський

29469 0
Остапу Лозинському було 38 років.
Фото: Остап Лозинський

Фото: Остап Лозинський

Сьогодні відійшов у вічність відомий львівський художник та іконописець Остап Лозинський. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Кажуть, коли людина покидає цей світ у такі великі свята, то вона одразу потрапляє до раю. Нехай Остапу там буде світло і добре. А його роботи, як і пам’ять про нього, житимуть вічно. Світла пам’ять світлій людині», – йдеться в його повідомленні на Фейсбуку.

Як повідомив у коментарі Тvoemisto.tv художник Роман Зілінко, Остап Лозинський помер внаслідок ускладнень від коронавірусу.

Директор Лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук підтвердив Тvoemisto.tv, що Остап Лозинський хворів на коронавірус, він також додав, що перебіг хвороби ускладнили супутні захворювання. Як уточнила у коментарі Тvoemisto.tv іконописиця Іванка Крип'якевич-Димид, укінці листопада він приїхав з Риму, після того погано себе почував. Із 19-го грудня він почав лікуватися. Іконописець помер у Центрі легеневого здоров'я, перед тим лікувався у Лікарні швидкої допомоги.

Довідково

Остап Лозинський народився у Львові у 1983 році. Закінчив Львівський коледж декоративного мистецтва ім. Івана Труша, Львівську національну академію мистецтв. З 2007 року працював аспірантом НАН України. Був художником, куратором та співкуратором виставкових та видавничих проєктів, ініціатором навчальних програм, майстер-класів та мультимедійних продуктів, співавтором постійних експозицій в НМЛ ім. А. Шептицького. 

Щороку він організовував Різдво в Остапа. Як він збирав у своїй квартирі 300 колядників, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!