Понад 30% релокованих підприємств готові надалі залишатися на Львівщині

1292 0
Від початку повномасштабного вторгнення на Львівщину релокували понад 800 підприємств.
Фото: Прогрес

Фото: Прогрес

Станом на сьогодні у Львівській області працюють понад 230 суб'єктів господарювання, які переїхали з інших областей. Загалом від початку повномасштабної війни у Львівську область релокували понад 800 підприємств, однак більшість з них повернулися у рідні населені пункти, адже там закінчилася активна фаза бойових дій. Однак, понад 30% релокованих підприємств надалі готові залишатися на Львівщині.

Джерело: перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик

Читайте також: Релоковані на Львівщину підприємства можуть отримати мікрогранти. Що пропонують

«Кількість підприємств, які залишаться в регіоні після закінчення війни, залежатиме від того, наскільки довго триватиме активна фаза бойових дій саме в тих областях, звідки вони приїхали. Велика кількість бізнесу після зміщення лінії фронту повернулася назад, тому зараз надзвичайно складно дати точний прогноз. За попереднім аналізом, понад 30% релокованих підприємств надалі готові залишатися на Львівщині», – зазначив він. 

Також він додав, що Львівщина забезпечена електроенергією на 60-65% від загальної потреби області. 

Читайте також: Для релокованих підприємств на Львівщині будують складські приміщення 

«У зв'язку із вказаним лімітом доводиться застосовувати графіки погодинних відключень. Водночас спільно з оператором системи розподілу ми по максимуму намагаємося залишити заживленими об'єкти життєзабезпечення населених пунктів,, зокрема підприємства теплопостачання і водопостачання, а також заклади охорони здоров'я, щоб створити максимально комфортні умови, а також щоб надавати невідкладну медичну допомогу жителям Львівщини», – розповів він.

Нагадаємо, що у Львівській області працює Програма підтримки бізнесу на час воєнного стану, що стане допоміжним інструментом до економічних ініціатив, які запровадила держава. Йдеться про фінансову допомогу бізнесу, який переїхав на Львівщину чи веде діяльність в нашій області. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!