Ще понад 5 тисяч людей отримали щеплення від Covid-19 у центрах вакцинації Львівщини

1275 0
За добу виявили коронавірус у 12 людей із 346 проведених досліджень.
Фото: freepik

Фото: freepik

За вихідні дні, 3-4 липня, у центрах вакцинації на Львівщині щеплення від коронавірусу отримали 5 279 людей. Про це інформують у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса,  зараз ситуація в області є стабільною. За добу виявили коронавірус у 12 людей із 346 проведених досліджень.

«Необхідно збільшити зусилля, аби провакцинувати більшу кількість населення та уповільнити поширення хвороби. Завдяки вакцинам багатьох наслідків коронавірусу можна уникнути. Вагання щодо вакцинації виявилося основною загрозою для досягнення імунітету всього населення. Якщо врахувати, що нові штами Covid-19 настільки заразні, як наприклад кір, досягнення колективного імунітету може вимагати, щоб 94% населення були провакциновані», – каже він.

Читайте також: «Я вакцинуюсь, бо…». Історії львів’ян, які отримали щеплення від коронавірусу

Нагадаємо, що цими вихідними на Львівщині працювали: 10 центрів вакцинації – 3 липня, 14 центрів – 4 липня. Зокрема, 4 центри у Львові, а також у Бродах, Дрогобичі,  Трускавці, Стрию, Золочеві, Новояворівську, Новому Роздолі, Жовкві та Червонограді.

Загалом в області з лютого цього року провакцинували 182 726 осіб, з них 24 072 людей – у центрах вакцинації.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!