Понад десяток дерев пошкодили невідомі на «Кортумовій горі» у Львові

1218 0
Хто саме завіз техніку та на якій підставі рекреаційну зону почали защичати, мають з’ясувати правоохоронці.
Фото: Львів.Містобудування

Фото: Львів.Містобудування

На «Кортумовій горі» у Львові зафіксували самовільні земельні роботи. Як повідомили у департаменті містобудування ЛМР, усе вказує на те, що територію рекреаційної зони зачищають для майбутнього будівництва.

«Першими жертвами стали флора і фауна території об’єкту природно-заповідного фонду – геологічної пам’ятки природи, якою є «Кортумова гора». Там невідомі пошкодили більше десятка дерев та завдали шкоди цінним грунтам», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На вулиці Коновальця зрізали 15 гіркокаштанів

За інформацією Держекоінспеції у Львівській області, розмір збитків, заподіяних внаслідок пошкодження, дерев становить понад 277 тисяч гривень.

«Хто саме завіз техніку та на якій підставі рекреаційну зону почали защичати під майбутнє будівництво мають з’ясувати правоохоронці. До них уже скерували всі матеріали про порушення вимог природоохоронного законодавства», – додають у департаменті.

Наразі земельні роботи на території парку призупинили.   

Нагадаємо, ща на вулиці Коновальця зрізали 15 гіркокаштанів. Вони, за словами начальниці управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради Олександри Сладкової, були у критичному стані, тому їх довелося забрати.

Софія Шавранська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!