Понад три тисячі торговельних марок в Україні належать росії. Перелік

3637 0
Йдеться про дитяче харчування, чаї, молочні продукти та ЗМІ.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Понад 3200 популярних торговлеьних марок, під якими виготовляють дитяче харчування, ліки, косметику та інші товари в Україні, належать резидентам РФ. Про це йдеться у довідці аналітиків Опендатабот.

Станом на початок вторгнення серед найбільш відомих — марки дитячого харчування (Агуша, Засинайко, Тьома/ Тёма), чаї (Лісма, Curtis, Майский), молочні продукти (Простоквашино, Актуаль, Веселий молочник, Чудо), косметика (Faberlic), ліки (Віферон, діоксидин, реабілар), пива (Балтика, Жигулі) та навіть ЗМІ (АіФ, РБК). Загалом в Україні налічили 3238 таких виробників. 

Винагорода за використання цих ТМ раніше перераховувалась в рф. У майбутньому існує ймовірність, що їх просто перереєструють на нових власників не з РФ аби уникнути санкцій та продовжити працювати на українському ринку.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оновлювало минулорічний матеріал про власників найбільших львівських готелів. Для переліку обрали 20 з них, які розташовані в центральній частині міста та в які інвестовані чималі кошти. З'ясувалося, що принаймні три з них так чи інакше пов'язані з російським капіталом. Більша ж частина з них мають українські, в тому числі і львівські корені. Лише у двох готелях серед власників виявилися громадяни Європи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!