Київ

Попко розповів про захист енергетичної інфраструктури Києва на випадок ракетних атак

685 0
Минулої зими росіяни масованими ракетними атаками пошкодили близько 63% енергетичних потужностей міста.
Умовне фото

Умовне фото

У теплий період року в Києві комунальники та енергетики провели заходи із фізичного захисту об’єктів енергетичної інфраструктури та резервування мереж. Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Посилаючись на «Укренерго», Попко повідомив, що енергетики підготувати понівечену енергосистему до нинішнього опалювального сезону.

«Магістральні мережі «Укренерго» готові передавати зимові збільшені обсяги електроенергії. Були вибудувані споруди фізичного захисту енергообʼєктів (вперше у світі). Підготовлені схеми резервного живлення та варіанти подолання можливих наслідків (також вперше в світі)», - сказав він.

Раніше міський голова Віталій Кличко повідомив про готовність Києва до можливих перебоїв з електрикою під час опалювального сезону. 

Нагадаємо, у Міністерстві енергетики України спростували інформацію про застосування графіків відключень електроенергії з 1 жовтня 2023 року.

Проте відключення можливі у разі обстрілів та критичних пошкоджень росіянами енергетичної інфраструктури, як це було минулого року. На випадок таких ситуацій у Міненерго розробили план та заздалегідь опублікували графіки можливих відключень, які можуть застосувати виключно у разі обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!