Попит на оренду житла у Львові різко знизився, – експертка з нерухомості

5556 0
У цілому на ринку оренду нині застій.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Попит на оренду житла у Львові різко знизився. Водночас пропозицій дешевого житла мало. Про це у матеріалі Tvoemisto.tv «Маємо нову тенденцію. Як змінилася ситуація з орендою житла у Львові» повідомила експертка з нерухомості Ірина Яремко.

«Якщо порівняти з лютим – початком повномасштабного вторгнення, то тепер попит на оренду житла різко впав. Якщо орендарі і є, то вони вже обирають комфортне житло за відповідні гроші. Пропозицій достатньо. Мало пропозиції дешевого житла – 5-6 тисяч гривень за місячну оренду. А вже від 6 до 12 тисяч вибір є», – розповідає вона. 

За словами рієлтора із агентства «Галицька нерухомість» Романа Юськіва, в цілому на ринку оренду нині застій, а комерційну оренду зараз «вибив» курс долара, уже немає того ажіотажу, що був раніше. Зараз важко здати в оренду об’єкт, який трохи дорожчий за інші.

Читайте також: Люди мають обирати. Юліан Чаплінський про забудову Львова після війни

Ірина Яремко додає, що з’явилася нова тенденція, і її суть полягає в тому, що багато орендарів шукають житло на короткий час.

«Багато таких клієнтів, які просять оренду на короткий термін за три-чотири тисячі. Це означає, що люди планують перебути у Львові якийсь період і повернутися додому. Але знову ж таки тут не збігаються бажання власників квартир і потенційних орендарів. Власник, який має житло і хоче з нього отримувати пасивний дохід, мріє про орендаря на довший термін, тому що «амортизація» квартири при частій зміні мешканців більша. Доводиться шукати компроміс», –  зазначає вона.

Нагадаємо, що останній місяць літа в минулі роки був популярним туристичним сезоном у Львові. Щоби з’ясувати, яка ситуація склалася на ринку оренди нерухомості сьогодні, Tvoemisto.tv поговорило з експертами. Детальніше про це читайте за посиланням. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!