Поради від МЗС усім, хто їде у відпустку за кордон

2878 0
Саме під час новорічно-різдвяних свят українці часто їдуть мандрувати світом.
фото: NerdWallet

фото: NerdWallet

У Департаменті консульської служби МЗС України радять звернути увагу на важливі елементи безпеки під час перебування за кордоном:

1. Ретельно перевірте інформацію організатора поїздки про умови відпочинку та проживання, ознайомтеся з особливостями традицій країни, куди прямуєте. 

2. Візьміть із собою копії усіх важливих документів та зберігайте їх у безпечному місці окремо від оригіналів (національного та закордонного паспортів з візою, полісу медичного страхування).

3. Потурбуйтесь про придбання SIM-картки, яка буде діяти за кордоном та дозволить вам бути на зв’язку.

4. Візьміть із собою контактну інформацію посольства або консульства України в державі, до якої плануєте поїздку.

5. Довіряйте свої документи лише уповноваженим посадовим особам (працівникам прикордонної служби, поліції) і не залишайте свій паспорт як заставу в готелі, квартирі чи іншому місці проживання за кордоном.

6. Залиште рідним чи близьким копії своїх документів, інформацію про заплановане місце відпочинку та підтримуйте контакт з родичами, у разі зміни запланованого місця перебування.

Читайте також: МЗС попереджає українців про можливі теракти в Європі на зимові свята

У разі виникнення непередбачуваних обставин українцям варто одразу телефонувати на гарячу лінію МЗС України для громадян України на випадок надзвичайних ситуацій за кордоном за телефоном: +38 (044) 238 16 57.

Нагадаємо, уряд Коста-Рики з грудня 2016 року запровадив безвізовий режим для громадян України, пред’явників будь-яких типів паспортів, на поїздки до 90 днів.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!