Поранена в зоні АТО медсестра зі Львівщини потребує допомоги

3404 0
25-річна медсестра-волонтер з Дрогобича підірвалася на фугасі у зоні АТО. Внаслідок отриманих травм медикам довелося ампутувати їй обидві ноги, але Ірина Іванюш після чотирьох операцій таки прийшла до тями, почала самостійно дихати, навіть будувати плани на майбутнє. Наразі до неї пустили тільки батьків.
фото: facebook.com/Борис Гуменюк

фото: facebook.com/Борис Гуменюк

Дівчина ледь не загинула, коли ішла лісосмугою з тактичною групою на бойове завдання. З Авдіївки до Дніпропетровська її везли вже без ніг, із проникаючим пораненням правого ока і політравмою. Тепер дніпропетровські лікарі борються за життя Ірини Іванюш, яка донедавна сама рятувала життя наших бійців на фронті. Ірині вчасно надали першу кваліфіковану медичну допомогу ще на передовій. Ушкоджене око вдалося зберегти. Всі необхідні ліки купила місцева влада і волонтери.

Читайте також: Львів'ян запрошують на благодійний концерт

В Дрогобичі вже дізналися про долю своєї землячки й усім миром стараються їй допомогти. Волонтери провели акцію, під час якої зібрали гроші на лікування. Родзинкою заходу став майстер-клас для дітей від відомого іконописця, реставратора і волонтера Лева Скопа. Долучився до цієї доброї справи й місцевий Пласт – організував благодійний ярмарок для збору коштів на лікування дівчини-волонтера.  Стан Ірини зараз стабільно важкий, лікарі поки що не беруться робити ніяких прогнозів. Подальше лікування та реабілітація дівчини потребує значних фінансових витрат. Тому рідні і близькі дякують за будь-яку підтримку: і грошову, і моральну.

 Для всіх охочих допомогти Ірині фінансово Приватбанк відкрив на її ім’я рахунок: 5168742023876521. Листи і подарунки можна надсилати на адресу: 49005, м. Дніпропетровськ, Обласна лікарня ім. І. Мечникова з приміткою: «Для пораненої Ірини Іванюш з Дрогобича – медінструктора, позивний «Лютик».

Джерело: Львівська пошта


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!