Порошенко підписав закон про мовні квоти на ТБ

1935 0
Нові правила набудуть чинності за чотири місяці.
фото: i-gency.ru

фото: i-gency.ru

Президент України Петро Порошенко підписав закон про мовні квоти на телебаченні, ухвалений парламентом 23 травня. Про це голова держави повідомив на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

«Цим рішенням українська мова з-поміж інших мов стала захищеною в Україні. Ніхто не проти, щоб з екранів телебачення лунали інші мови, але неприпустимо, щоб частка української мови на будь-якому українському каналі складала 15, 20, 25%»,  написав П Порошенко.

Читайте також75%. Запровадили квоти на українську мову в телеефірі

Згідно із законом, для загальнонаціональних і регіональних телекомпаній частка передач і фільмів українською мовою має становити не менше 75%. Натомість для місцевих мовників ця квота встановлена на рівні 60%.

Водночас, передачі та фільми, виготовлені до 1 серпня 1991 року не потрапляють під дію цього закону. Також встановлено перехідний період на рік.

Крім того, закон передбачив пільги для мов корінних народів, зокрема кримськотатарської. Документ набуде чинності через чотири місяці після оприлюднення у визначених законодавством ЗМІ. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!