Порошенко повернувся в Україну. У Львові організовують мирний мітинг на його підтримку

3189 0
Раніше повідомляли, що експрезидент міг повернутися в Україну через Львів. Його прихильники збирають мирний мітинг у львівському аеропорту.
Фото: УП

Фото: УП

П’ятий президент України і нинішній депутат від партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко повернувся в Україну. Вранці сьогодні, 17 січня, він прилетів до київських «Жулян» з Варшави. Біля аеропорта підтримати експрезидента зібралися тисячі прихильників. Зокрема, на акцію приїхали і чимало львів’ян.

Люди вигукували «Зелю геть!» та тримали у руках плакати з гаслами «Ні диктатурі», «Україні не личить Ze-кохання», «Україні потрібен Порох», «I’ll be back, Poroshenko», «Порох є – дамо вогню» тощо.

Як повідомляє УП, після прильоту під час проходження митного контролю у Порошенка забрали паспорт та не хотіли віддавати, проте за кілька хвилин після вказівки слідчого ДБР його повернули. Також колишньому президенту співробітники ДБР намагалися вручити повістку в суд, але той відмовився їх узяти. Додамо, що сьогодні, о 11:00 у Печерському суді міста Києва відбудеться засідання, на якому Порошенку обиратимуть запобіжний захід у справі про державну зраду.

Петро Порошенко виступив перед прихильниками в аеропорту та звідти вирушив до суду.

Раніше повідомляли, що він міг повернутися в Україну через Львів. Натомість сьогодні прихильники експрезидента збирають мирний мітинг у львівському аеропорту. Про це йдеться у листі народного депутата від «ЄС» Олега Синютки до міського голови Андрія Садового, який Tvoemisto.tv надали у пресслужбі ЛМР.

«Повідомляю про те, що 17-го січня 2022 року з 13:00 по 15:00 за адресою вул. Любінська, 168, м. Львів, буде проводитись масове мирне громадське зібрання на захист демократії та закону», – йдеться у тексті повідомлення.

Водночас у коментарі Tvoemisto.tv у львівському осередку партії «ЄС» уточнили, що приїзд до Львова Петра Порошенка не планується.

Додамо, що колишньому президенту Петру Порошенку підписали підозру у державній зраді та сприянні тероризму в межах розслідування справи про незаконне постачання вугілля з окупованих територій. У цій справі підозрюваним також є народний депутат та кум Путіна Віктор Медведчук. Раніше Порошенка викликали на допит, однак він повідомив, що перебуває за кордоном. Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу експрезиденту Петру Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Юлія Осим

Фото і відео з Facebook-сторінок Олега Синютки та Ірини Геращенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!