Порошенку повідомили про підозру у держзраді та сприянні тероризму

1709 0
Петра Порошенка підозрюють у тому, що він сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

П'ятому Президенту України, чинному народному депутату України Петру Порошенку повідомили про підозру у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Читайте також: Порошенко та Кучма очолили рейтинг політиків, які найбільше зробили для України. Опитування

Працівники ДБР із СБУ та під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

Петра Порошенка підозрюють у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Провадження здійснюється ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

Санкціями вищевказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Адвокат п'ятого президента України Ілля Новіков заявив, що підозра Петру Порошенку в державній зраді та сприянні діяльності терористичним організаціям у рамках справи про злочинну схему постачань вугілля з тимчасово окупованих територій, про яку Державне бюро розслідувань йому повідомило, є незаконною і не має жодних правових підстав, повідомляє пресслужба партії «Європейська солідарність».

Ілля Новіков зазначив, про раніше вже передбачав саме такий перебіг справ і саме такий текст документа.

«Ви пам’ятаєте ситуацію минулої п’ятниці, коли якісь люди, які охороні п’ятого Президента сказали, що вони блогери, спробували вручити йому повістку. Повістка була написана криво, вона не мала законної сили. Це була повістка про виклик на якусь слідчу дію сьогодні 20 грудня», – каже Ілля Новіков.

Він наголосив, що це робилося для того, щоб зірвати поїздку Порошенка до Вселенського Патріарха і на конференцію до Варшави. Новіков також повідомив, що Генеральний прокурор Венедіктова екстрено пішла у відпустку сьогодні зранку, передавши свої повноваження в.о. генпрокурора своєму заступнику Симоненку.

«Я собі цю історію називаю олів’є-гейт. Це – скандал. Це справді державний переворот. Коли говорили про державний переворот 1 грудня, то був фейк, але державний переворот 20 грудня – це реальність», – додав Ілля Новіков.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!