Київ

Посадовець Дніпровської РДА здав до ломбарду службовий генератор

498 0
Генератор передали Дніпровській РДА як гуманітарну допомогу під час блекаутів.
Фото: НПУ

Фото: НПУ

У Києві судитимуть посадовця, який здав в ломбард службовий генератор. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними слідства, під час блекаутів через російські обстріли в період 2022-2023 років міжнародні партнери надали Дніпровській РДА генератори. Дев'ять з них передали Центру по роботі з дітьми та молоддю Дніпровського району, де 43-річний посадовець працював в.о. директора. Вісім він розподілив на потреби закладу, а один залишив собі.

«Згодом генератор вартістю понад 33 тисячі гривень посадовець здав до ломбарду, отримавши за нього 2600 гривень. Чоловік не збирався забирати його назад», — йдеться в повідомленні.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!