Київ

Пошкоджений ракетами вестибюль станції метро «Лук’янівська» відремонтують вже після війни

434 0
Ремонт планували завершити у 2024 році
Станція "Лук

Станція "Лук'янівська" після обстрілу 29 грудня 2023. Фото: КМДА р.

У КП «Київський метрополітен» передумали ремонтувати двічі пошкоджений російськими ракетними обстрілами вестибюль станції «Лук’янівська».  Про це повідомив директор КП Віктор Брагінський в інтерв’ю LB.ua.

«Минулого року ми планували ремонт станції «Лук'янівська» — входу в метро, з адаптацією його, зокрема, для людей з інвалідністю. Але добре, що ми його не зробили. Зараз ремонт розпочинати не будемо — відремонтуємо після нашої Перемоги», - сказав він.

Нагадаємо, вестибюль станції «Лук’янівська» був пошкоджений внаслідок російського ракетного удару у березні 2022 року. Внаслідок вибуху були вибиті усі скляні елементи фасаду і пошкоджене внутрішнє оздоблення. КП «Київський метрополітен» оголосив тендер на ремонт приміщення за 85 млн грн, який мали завершити у 2024 році. Однак станція зазнала нових пошкоджень внаслідок російської ракетної атаки 29 грудня 2023 року.

Наразі замість скла на станції встановлено дерев’яні конструкції.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!