Київ

Постачальник, який недоукомплектував «швидкі» для Києва обладнанням для кисневих балонів, сплатить 3,6 млн штрафу

598 0
Справа розглядалась судами неодноразово. Суди першої та апеляційної інстанцій відмовили в задоволенні позову.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Господарський Суд Київщини  стягнув з комерційної структури, яка у розпал  епідемії COVID-19  поставила Києву автомобілі швидкої допомоги недоукомплектовані обладнанням для підключення портативних кисневих балонів, 3,6 млн грн штрафних санкцій. Про це повідомила столична прокуратура.
 
Згідно із повідомленням, у 2019 році за результатами публічних закупівель в умовах світової пандемії COVID-19 між КО «Київмедспецтранс» та комерційною установою був укладений договір поставки спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги за бюджетні кошти.
 
Разом з цим, під час експлуатації цих транспортних засобів з’ясувалося, що в порушення умов договору поставлені автомобілі недоукомплектовані обладнанням для підключення портативних кисневих балонів, що виключає можливість використання апаратів штучної вентиляції легень за межами транспортних засобів.
 
Враховуючи це, прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з комерційної установи штрафних санкцій.
 
Справа розглядалась судами неодноразово. Суди першої та апеляційної інстанцій  відмовили в задоволенні позову.
 
Водночас Верховний Суд погодився з доводами прокурора, задовольнив касаційну скаргу та скасував рішення судів попередніх інстанцій, направивши справу на новий розгляд до Господарського суду Київської області.
 
Господарський суд Київської області погодився з доводами прокуратури та задовольнив позов, стягнувши з комерційної установи штрафні санкції в сумі понад 3,6 млн грн.
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!