«Поверніть Героїв додому». Біля Львівської опери родичі полонених зібралися на акцію

1214 0
Громадська організація організувала автопробіг всією Україною.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні, 13 жовтня, біля Львівського оперного театру родичі полонених захисників Маріуполя зібралися на мирну акцію підтримки. ГО «Волю захисникам Маріуполя» організувала автопробіг всією Україною.

«Впродовж трьох місяців наші активісти стоять під Офісом президента у Києві. Сьогодні тут зібралися люди з різних куточків України, також є місцеві, багато студентів. Всіх нас об'єднує одна мета: визволення наших рідних з полону. Тому ми вирішили організувати автопробіг із Києва до Львова і зі Львова до Києва. Автомобілі їхатимуть через Вінницю,Тернопіль, Хмельницький, Луцьк, Житомир, Рівне», – сказав у коментарі Tvoemisto.tv Андрій, представник ГО «Волю захисникам Маріуполя».

Читайте також: У Львові пройшла акція на підтримку полонених та зниклих безвісти військових 24-ої бригади

За його словами, активісти зібралися, щоб наголосити владі на звільненні усіх захисників Маріуполя з полону. Йдеться не лише про оборонців Азовсталі, а й піхотинців, прикордонників, бійців ТрО.

«Мій брат був строковиком і повинен був звільнитися зі служби у травні, але у лютому почалася війна і залишився. Він в полоні вже півтори року – з 19 березня 2022 року. Влада реагує на наші акції, вона нас бачить. Але дії, які вони роблять є конфіденційними. Проте, ми думаємо, що потрібно робити це старанніше», – пояснив один із учасників акції.

Нагадаємо, що Україна створила додатковий інструмент для звільнення полонених – змішані медичні комісії. Ця ініціатива повинна допомогти з поверненням українських військових. Згідно з Женевськими конвенціями, у комісію залучається троє лікарів: один лікар від країни, яка утримує військовополонених, і двоє лікарів від нейтральних країн.

Додамо, що 7 серпня повернули додому з полону ще 22 українських військових.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!