Україна

Повітряні сили пояснили, чому ракети долетіли до заходу України

665 0
Окупанти мають розвідувальні дані, де ракети важче перехоплювати українській ППО.
фото умовне

фото умовне

російські ракети та дрони мають можливість долітати до західних областей України, тому що системи протиповітряної оборони не можуть закрити всю територію країни. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у прямому ефірі національного телемарафону.

«І ракети, і дрони завжди пролітають. Ми повідомляємо кожен регіон безпосередньо під час прольоту ракет. Летять вони тими маршрутами, які собі прораховують», – зазначив Юрій Ігнат.

За словами речника, окупанти мають розвідувальні дані, де їх важче перехоплювати протиповітряній обороні, зокрема, винищувачами та мобільними вогневими групами. А ракети та дрони летять низько, бо для того й створені, щоби долати системи протиповітряної оборони.

Читайте також: росіяни знищили 16 цінних експонатів у музеї Шухевича у Львові 

«Не можемо ми всю територію України суцільно закрити ППО, щоби жодна ракета не пролетіла, тому локально захищаємо міста, об’єкти, напрямки. Ракети ворога та «шахеди» часто долітають до західних областей, змінюють маршрут, їх збивають на підльоті до потенційних цілей. Не всі ракети ворожі досягають своїх цілей, є різні варіанти – можуть впасти в полі, може відбутися підрив у повітрі», – пояснив він.

Нагадаємо, у ніч на 8 січня росія завдала масованого удару по Україні, застосувавши крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА. 10 крилатих ракет ворога знищили на заході України.

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!