Працівниці київського ЦНАПу повідомили про підозру через підтримку росії

1810 0
У ході обшуків правоохоронці вилучили комуністичну символіку, георгіївські стрічки тощо.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

У Києві повідомили про підозру уродженці рф за фактами поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування російської військової агресії проти України, глорифікація її учасників, розповсюдження матеріалів із публічними закликами до повалення конституційного ладу та посягання на територіальну цілісність України. Про це повідомляють у Київській міській прокуратурі. 

«Згідно із матеріалами слідства, підозрювана, будучи державним службовцем, працюючи у одному з Центрів надання адміністративних послуг міста Києва, створила та адмініструвала у соціальній мережі акаунт з псевдонімом, на сторінці якого публікувала матеріали, що виправдовують збройну агресію рф проти України та містять заклики до насильницької зміни меж території України. Серед іншого жінка розміщувала у соцмережі пропагандистські матеріали, дописи із закликами до окупації України, а також здійснювала розповсюдження комуністичної символіки», – пояснюють там. 

Читайте також: В Україні зростуть податки для частини ФОПів. Коли і на скільки 

У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантки правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, а також комуністичну символіку, георгіївські стрічки та велику кількість особистих збережень у російських рублях.

Жінці обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонили від посади. Слідчі дії тривають. 

Нагадаємо, на Львівщині затримали імовірних організаторів схеми незаконного перетину кордону військовозобов’язаними громадянами. Підозрювані нібито гарантували чоловікам за грошову винагороду 8 тисяч доларів переправити їх через державний кордон України.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!