Працівниці львівської митниці загрожує ув’язнення за записаний на свекруху Rolls-Royce

3027 0
Родичі Олесі Заброварної за короткий час стали власниками елітних автівок та нерухомості.
фото rolls-roycemotorcars.com

фото rolls-roycemotorcars.com

Прокуратура почала розслідування незаконного збагачення начальниці відділу митного оформлення «Рава-Руська» Львівської митниці Олесі Заброварної, родичі якої стали власниками елітної нерухомості та автомобілів. Про це повідомляє Bihus.Info з посиланням на прокуратуру Львівщини.

У листі правоохоронців вказано, що кримінальне провадження відкрили за ч. 1 ст. 368-2 ККУ (незаконне збагачення). Санція статті передбачає позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Зареєстрували його майже через місяць після виходу розслідування – лише після того, як юристи проекту Bihus.Info самі звернулись до правоохоронців.

Зазначимо, що підставою для відкриття провадження стала наявність у 74-річної Марії Заброварної – свекрухи начальниці відділу митного оформлення пункту «Рава-Руська» Львівської митниці ДФС Олесі Заброварної, Rolls-Royce Wraith 2014 року випуску.

Читайте також: Фірми Дубневичів підозрюють у розкраданні газу на 1,4 млрд грн

Зараз за такі автівки на вторинному ринку просять 350 тисяч доларів або понад 9 млн гривень. У травні цей автомобіль Марії Заброварної з номерним знаком АС 0001 ЕТ на вулицях Стрия сфотографував журналіст Тарас Середич.

Раніше «Наші гроші. Львів» повідомляли, що прокуратура Львівської області порушила проти Олесі Заброварної кримінальне провадження за фактом декларування недостовірних відомостей. У своїх деклараціях за 2015-2016 роки вона не вказала, що володіє третиною будинку площею 386 кв. м і 515-метровим нежитловим приміщенням у Львові.

Читайте також: Львівські ветеринари придбали Toyota Corolla за понад півмільйона гривень

Після відкриття проти неї кримінального провадження жінка внесла в декларацію дані про мамину машину і 9 об’єктів нерухомості. У травні 2018-го у доньки працівниці митниці з’явився новий Porsche Cayenne вартістю близько 5 млн грн. Наприкінці 2017 року вона також придбала квартиру в Києві площею 173 кв. м у елітному житловому комплексі «Бульвар Фонтанів». Ціни на подібні помешкання від забудовника стартують від 11 млн гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!