Правоохоронці знайшли зловмисника, який, імовірно, підпалив храм УГКЦ на Сихові

5640 0
Йому загрожує позбавлення волі на термін до десяти років.
Фото чоловіка, що може бути причетним до підпалу церкви / Поліція Львівської області

Фото чоловіка, що може бути причетним до підпалу церкви / Поліція Львівської області

Правоохоронці знайшли та затримали зловмисника, який може бути причетним до підпалу храму Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові. Ним виявився 31-річний житель Закарпатської області. Йому загрожує позбавлення волі на термін до десяти років. Про це повідомила поліція Львівської області.

«Злочин зухвалий і нехарактерний для Львівщини, ще й вчинений напередодні Великодня. Наші оперативники спрацювали швидко, у встановленні місця перебування зловмисника дуже допомогли камери відеоспостереження. Далі працюватимуть слідчі – з’ясують мотиви та всі інші обставини вчинення цього злочину» зазначив очільник поліції Львівщини Олександр Шляховський.

Правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів, вивчили записи камер відеоспостереження, розміщених у рамках програми «Безпечна Львівщина», встановили місце перебування зловмисника та затримали його на вулиці Чукаріна в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зазначимо, що пожежа сталася 14 квітня о 04:24 на вул. Майдан св. Івана Павла ІІ, 1 в цегляній церкві Різдва Пресвятої Богородиці сталася пожежа. Унаслідок пожежі пошкоджено двоє бічних вхідних дверей у храм, потерпілих немає. 9 рятувальників оперативно локалізували загорання.

За фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події та осіб, причетних до скоєння злочину.

Фото: Нацполіція Львівщини

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!