В Україні створили проєкт з пошуку військовополонених «Пошук.Полон»

1274 0
Мова не лише про українців, але й про іноземців, які воюють на стороні України.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Правозахисники представили проєкт «Пошук.Полон», у рамках якого будуть шукати українських військовополонених і надавати їм правову підтримку. Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. 

За словами юриста-правозахисника Миколи Полозова, російська федерація на цей момент приховує досить велику кількість українських військовополонених, не повідомляє їхнім близьким, де вони та в якому вони стані, чи потрібна їм медична допомога, про інші потреби.

Читайте також: Україна повернула тіла ще 46 загиблих воїнів 

«І у цьому сенсі я та мої колеги-правозахисники вирішили, що, використовуючи ті інструменти, які у нас є, ми можемо допомогти цим людям, можемо допомогти їх рідним, владі України у реалізації головного – у поверненні цих людей додому», – пояснює він. 

Водночас Женевська конвенція передбачає низку підстав, за якими військовополоненим може бути надано як безпосередньо юридичний захист з боку адвокатів, так і різного роду паліативна допомога.

Нагадаємо, сьогодні, 28 червня, Україна провела із росією черговий обмін полоненими – вдалося повернути 16 українських військових та одного цивільного.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!