Правозахисниця із Львівщини увійшла до списку «100 жінок року» за версією ВВС

589 0
До списку також потрапили українська письменниця і радниця з питань кліматичної політики.
Фото: Олена Розвадовська

Фото: Олена Розвадовська

Британська телерадіомовна корпорація ВВС оприлюднила список 100 найбільш впливових та надихаючих жінок року (BBC 100 Women 2023). Три з них – українки, серед яких – Олена Розвадовська захисниця прав дітей та засновниця благодійного фонду «Голоси дітей» із Трускавця.

«Допомогти українським дітям пережити травми війни – місія Олени Розвадовської. Організація з'явилася у 2019 році, за чотири роки після того, як Розвадовська стала волонтером у прифронтових районах Донбасу. Нині у фонді працюють понад 100 психологів у 14 центрах, є також безкоштовна гаряча лінія. Фонд допоміг десяткам тисяч дітей та батьків», – йдеться у публікації ВВС.

Олена Розвадовська та її фонд стали одними з найбільш авторитетних адвокатів прав маленьких українців в Україні та за кордоном. Нині у фонді працюють понад 100 психологів у 14 центрах, є також безплатна гаряча лінія. Фонд допоміг десяткам тисяч дітей та батьків. Вона також брала участь у роботі над документальним фільмом «Будинок зі скалок», який розповідає про дитячий притулок. Стрічка потрапила до списку номінантів на «Оскар 2023». Також Олена разом із своєю командою видала книгу «Війна голосами дітей».

Окрім того, до списку потрапила письменниця Оксана Забужко та радниця з питань кліматичної політики Ірина Ставчук.

Серед інших відомих жінок, які потрапили до цьогорічного списку від BBC – колишня перша леді США Мішель Обама, адвокат з прав людини Амаль Клуні, футболістка та володарка Золотого м’яча Айтана Бонматі, голлівудська акторка Америка Феррера та інші. Загалом до списку потрапили письменниці, екоактивістки, борці за права корінного населення, жінок, дітей, біженців, черниці, вчительки та науковиці. 

Для довідки

Олена Розвадовська – фахівчиня у сфері захисту прав дитини. Працювала прессекретаркою в офісі уповноваженого Президента України з прав дитини. З початком збройної агресії проти України переїхала на Схід і реалізувала низку програм із захисту дітей, які стали жертвами конфлікту. Координує дослідницьку діяльність Музею воєнного дитинства (Боснія і Герцеговина) в Україні.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!