Президент підписав закон про нову поліцію: деталі

3220 0
Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про національну поліцію».
фото: facebook.com

фото: facebook.com

Верховна Рада України підтримала законопроект. «За» проголосували 278 народних депутатів. Згідно з документом, Національна поліція буде складатися з кримінальної та патрульної поліції, поліції охорони, спеціальної поліції та поліції особливого призначення КОРД (Корпус Оперативно Раптової Дії). Керувати новим відомством буде аполітичний начальник нацполіції, функції якого відмежують від цивільного міністра внутрішніх справ.

Читайте також: Львів’яни ще мають тиждень, аби податись у нову поліцію

Щоб мінімізувати ризики корупції і моніторингу якості роботи новий закон передбачає участь громадськості і в дисциплінарних комісіях. Також впроваджується підзвітність поліції не тільки уряду, а й громадськості. Місцеві ради зможуть висловлювати недовіру місцевим керівникам поліції. У новому законі прописаний чіткий механізм та порядок застосування поліцейськими спецзасобів. Закон про поліцію був прийнятий Радою ще 2 липня. Закон набирає чинності через три місяці.

Нагадаємо, у Львові оголосили додатковий набір громадян на навчання у нову патрульну поліцію міста. Нова патрульна поліція з'явиться на вулицях Львова уже з 1 вересня. Правоохоронцям обіцяють високу зарптатню, нову форму та автомобілі.

Джерело: Громадське.tv, Еспресо.tv, ТСНfacebook-сторінка Президента


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!