Президент Польщі заявив, що застосування росією хімічної зброї може спричинити втручання НАТО

7551 0
Дуда зазначив, що зараз путін може використати будь-що, враховуючи його «складну ситуацію».
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю ВВС заявив, що застосування росією хімічної зброї в Україні може спонукати НАТО переглянути своє рішення, пише Європейська правда. 

«Звичайно, НАТО ..доведеться сісти за стіл, і їм дійсно доведеться серйозно подумати, що робити, тому що тоді це стає небезпечним не тільки для Європи..., але і для всього світу», – сказав він.

Крім того, Дуду запитали, чи він вважає, що президент рф володимир путін може готуватися до застосування хімічної зброї.

«Такого масштабу світ не бачив із часів Другої світової війни. Якщо ви питаєте мене, чи путін може використовувати хімічну зброю, я думаю, що путін може використовувати будь-що прямо зараз, особливо коли він знаходиться в цій складній ситуації. Політично він уже програв цю війну, а у військовому плані він її не виграє», – сказав польський президент.

Читайте також: Як діяти у разі хімічної небезпеки

Зазначимо. що росія може застосувати хімічну зброю в Україні або створити операцію «фальшивий прапор», звинувативши в цьому Україну. Таку заяву на своїй сторінці у twitter зробила прес-секретар Білого дому Джен Псакі. Президент США Джо Байден попередив, що росія заплатить «сувору ціну», якщо використає хімічну зброю в Україні.

Нагадаємо також, що якщо НАТО не хоче або неспроможне закрити небо над Україною, то нехай дасть зброю, бойові літаки і Україна закриє його сама. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов, звертаючись до західних партнерів. За його словами, від цього залежить, чи буде росія далі вбивати наших дітей, жінок, батьків і літніх людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!