Президент та РНБО запровадили санкції проти представників УПЦ МП

976 0
Список підсанкційних прізвищ оприлюднять згодом.
Фото умовне

Фото умовне

Вчора, 1 грудня, Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про застосування санкцій проти представників УПЦ МП. Того ж дня президент ввів його в дію.

Джерело: указ президента №820/2022

РНБО ухвалила рішення після розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах військової агресії росії.  Метою рішення є забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів України. РНБО вирішило застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи щодо представників УПЦ МП. 

Окрім того, перевірять наявність правових підстав і дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. СБУ та Нацполіція активізовуватиме заходи щодо виявлення та протидії вибуховій діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі України. 

Кабмін має протягом двох місяців внести до Верховної ради законопроєкт про неможливість діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в рф релігійних організацій.

Нагадаємо, що Львівська обласна рада на пленарному засіданні 29 листопада знову закликала державу заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату як такої, що упродовж 30-річної діяльності, особливо з 2014 року неодноразово, неприховано виявляла свою антиукраїнську та антидержавну позицію. 

Ірина Давосир
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!