Президентка «Форуму видавців» може очолити Інститут книги

1779 0
Якщо Олександру Коваль оберуть директоркою Українського інституту книги, то вона планує покинути посаду президентки Форуму видавців.

Президентка ГО «Форум видавців» Олександра Коваль подала документи на посаду директорки Українського інституту книги. Про це вона повідомила на своїй Facebook-сторінці.

«Мене просили зголошуватися ще на перший конкурс, але тоді я змушена була відмовитися. Мені прикро, що Український інститут книги (УІК), через 2 роки після  його заснування, досі не «запустився»», – сказала вона у коментарі сайту «Читомо».

Окрім того, на початковій стадії роботи вона планує зосередитися не на креативній стороні УІК, а на адмініструванні, налагодженні усіх процедур.

Читайе також: Чим здивує ювілейний 25 Форум видавців у Львові

Щодо президентства «Форуму видавців», вона зізналася, що хоче якнайшвидше покинути цю посаду, запустивши діяльність УІК та всі заплановані програми.

«І я впевнена, якщо мене оберуть, то до кінця 2021-го все працюватиме як годинник, а я зможу споглядати як росте мій внук. Зростання доньки я пропустила через Форум», – пояснила пані Олександра.

Нагадаємо, що УІК став новим співорганізатором «Форуму видавців». Міністерство культури зробило таке розпорядження. Новий співорганізатор означає для «Форуму видавців» більше фінансування.

Створення Інституту книги було анонсоване Миколою Княжицьким у вересні 2015 року під час Форуму видавців у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!