Про що свідчить хрускіт у суглобах та біль у коліні. Пояснення лікаря

6150 0
В жодному випадку не можна зволікати з візитом до фахівця.
Умовне фото / Pexels

Умовне фото / Pexels

Часто люди стикаються з хрускотом у суглобах або відчувають біль у коліні. Ортопед-травматолог Центру медичних інновацій NOVO Остап Кремпович пояснює Tvoemisto.tv, хрускіт у суглобах не є ознакою захворювання, а от якщо відчуваєте біль у коліні, то необхідно звернутися до спеціаліста негайно.

«У принципі, хрускіт у суглобах ні про що не свідчить і не є ознакою захворювання. Він може виникати при зневодненні організму, надмірних фізичних навантаженнях тощо. Але якщо цей хрускіт супроводжується болем, варто звернутися до ортопеда-травматолога. Щодо болю в коліні чи інших ділянках кінцівок, особливо тривалому, треба йти до спеціаліста негайно», – каже він.

Читайте також: Як уникнути травм і переломів. Розмова з ортопедом-травматологом

Крім того, відповідаючи на питання про те, чи можливо травмуватися на рівному місці, він додає, що справді бувають такі випадки, але не кожна травма є переломом кісткової тканини, переважно забоєм м’яких тканин чи гемартрозом (крововилив у порожнину суглоба).

«Без сумніву, щільність кісткової тканини прямо впливає на міцність кісток, але це фізіологічний процес. У певному віці організм потребує додаткових вітамінів і мінералів, у тому числі кальцію, щоби кісткова тканина була в належному стані», – додає.

Лікар зауважує, що в жодному випадку не можна зволікати з візитом до фахівця, в цьому випадку, ортопеда-травматолога, адже можуть виникнути різні ускладнення. Зокрема, обмеження в русі, скутість, виражена або щораз сильніша деформація з переходом у незворотну стадію. Консервативні методи лікування в такому випадку не допоможуть – тільки хірургічна корекція, тобто операція. Тож краще піти до лікаря при перших симптомах, на початковій стадії, коли ще можна обійтися консультацією, рекомендацією і швидше одужати.

Більше про те, коли потрібно звертатися до ортопеда-травматолога і які симптоми вказують на проблеми, читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!