В центрі Львова донька бізнес-партнера Григорія Козловського облаштує апартаменти

24693 0
Щоб отримати дозвіл на будівництво забудовника зобов'язали провести реновацію проїзду Крива Липа.
Проїзд Крива Липа / Умовне фото

Проїзд Крива Липа / Умовне фото

У Львові на вулиці Дорошенка 6,8 нежитлові приміщення облаштують під апартаменти зі зміною конфігурації покрівлі будівлі пам'ятки архітектури місцевого значення. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 27 червня.

Йдеться про 3-поверхову будівлю, що розташована у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови у межах історичного ареалу міста. Забудовники планують провести реконструкцію, реставрацію або капітальний ремонт об’єктів будівництва без зміни зовнішніх геометричних розмірів їхніх фундаментів у плані. Крім того, забудовник планує змінити кут нахилу. 

«Історична будівля розташована на вулиці Дорошенка, поруч із пасажем Крива липа. Забудовники попонують виконати роботи із посилення конструкції та облаштування мансардного поверху. Всі архітектурні елементи збережуть та відреставрують. Із вулиці не буде помітно жодних змін. Об'єкт загалом у поганому стані, тому потрібна реставрація», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Додамо, що для отримання дозволу на будівництво забудовника зобов'язали провести реновацію проїзду Крива Липа. Йдеться, зокрема, про впорядкування літніх майданчиків у пасажі.

Читайте також: У Львові збудують нове житло. Найвища будівля матиме 16 поверхів

«Був робочий виїзд на локацію, на якому присутніми були інвестори, проєктанти та міський голова Львова. Проговорили всі питання, що стосуються містобудівного об'єкту та впорядкування літніх майданчиків у певній частині, що розташовані у провулку Крива Липа. Міський голова дав певні доручення в цьому напрямку», – підкреслив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

Реставрацію та будівництво проводитиме ТзОВ «Ігрек Інвест». За даними системи YouСontrol, компанія зареєстрована у Львові і надає в оренду нерухоме майно. Керівником компанії є Степан Стойко, що є партнером Григорія Козловського та Олександра Свіщова. Донька другого є власницею компанії.

Нагадаємо, що місто продало нежитлові приміщення у центральній частині на вул. Дорошенка, 6 та 8 за майже 22 млн грн. Приміщення на вул. Дорошенка, 6 та 8 продали одним лотом, оскільки вони з'єднані та не мають між собою окремої стіни. Напередодні місто також продало два приміщення у центрі міста – на вул. Галицькій, 7 та просп. Свободи, 1/3, а також приміщення на вул. Тернопільській, 19. За ці три об'єкти місто отримає 40,4 млн грн.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!