Прокуратура повідомила про підозру двом росіянам, які знущались з місцевих в Ірпені

809 0
Російські військові шукали патріотично налаштованих громадян та імітували розстріл.
Фото: ОГП

Фото: ОГП

Генеральна прокуратура повідомила про підозру двом військовослужбовцям РФ, які знущалися з жителів Ірпеня під час окупації. Про це повідомила пресслужба ОГП.

За даними слідства, впродовж березня 2022 року командир та старший стрілець розвідник відділення розвідувального взводу 104-го гвардійського десантно-штурмового Червоного прапора полку, разом з підпорядкованими бійцями проводили спеціальні рейди у м. Ірпінь Бучанського району Київської області.

Вони жорстоко, образливо та принизливо ставилися до цивільного населення, намагаючись виявити патріотично налаштованих громадян України. Військові рф незаконно проникли до житлового будинку, де було двоє цивільних осіб. Вони завдали ударів по тулубу і голові потерпілого та, імітуючи вбивство, здійснювали постріли поряд з головою.

Потім для проведення допиту вони вивели чоловіка у двір будинку. Там військовий рф нібито через ненадання «правдивої інформації», направив на потерпілого автоматичну зброю. Імітуючи розстріл, він здійснив дві черги пострілів з однієї та іншої сторони потерпілого, завдавши йому сильних моральних та психічних страждань.

Читайте також: Мешканець Бучі спочатку допомагав окупантам, а потім подався в добробат

Нагадаємо, у січні правоохоронці взяли під варту викладачку столичної гімназії, яка публічно підтримувала російську агресію і писала, що нібито Київ є «власністю Москви», а у грудні киянину, який публічно підтримав дії країни-агресора, повідомили про підозру. 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!