Prometheus відкриває три нові безкоштовні онлайн-курси

3987 0
Серед нових масових курсів «Культурологія», «Філософія», а також «Наука повсякденного мислення», що належить до топ-3 безкоштовних онлайн-курсів світу.
фото:global-ukraine-news.org

фото:global-ukraine-news.org

«Наука повсякденного мислення»

Знаменитий курс критичного мислення «Наука повсякденного мислення» Університету Квінсленда (належить до топ-100 університетів світу) відтепер професійно перекладений українською мовою.

Цей курс входить в топ-3 масових безкоштовних онлайн-курсів світу за оцінками слухачів. У ньому розповідають про те, як ми формуємо і змінюємо наші погляди, чому очікування викривляють судження і як приймати більш зважені рішення. Слухачі отримають інструменти, які допоможуть їм мислити незалежно й аналітично, а окремий розділ курсу присвячений вмінню ефективно вчитися новому.

У цьогорічній доповіді Всесвітнього економічного форуму в Давосі критичне мислення посіло друге місце серед найважливіших навичок 2020 року. Критичне мислення також є стандартним курсом навчальної програми західних університетів, але, на жаль, майже не вивчається в Україні.

«Філософія»

Цей курс від викладачів КПІ Василя Піхоровича та Дмитра Столяренка познайомить слухачів з головними ідеями класичної європейської філософії, принципами та законами діалектики, розповість як відбувається формування філософських категорій, наукових концепцій, як і з яких причин вони змінюють одні одних та яку роль грають на практиці, а також дозволить оволодіти основами критичного мислення.

«Культурологія»

В рамках курсу читатимуть лекції про культурологічний аналіз творів мистецтва і суспільних явищ та процесів, творче засвоєння культурних цінностей, їх критичне переосмислення і перетворення у надбання власної світоглядної культури.

Курс, від викладачів Національного педагогічного університету імені Драгоманова, допоможе включенню у міжкультурний діалог та застосуванню отриманих знань у майбутній професійній діяльності

 

Підготувала Оксана Лісна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!